Kapsalon alinea

Zelf je haar verven of door de kapper laten doen?

Geplaatst op

Eens in de zoveel tijd willen we allemaal weer eens iets anders met ons haar. Een stuk eraf, een pony laten knippen of een permanent laten zetten. De mogelijkheden voor haarstyling zijn eindeloos. Ook de kleur van het haar veranderen veel mensen regelmatig. In de zomer iets blonder en in de winter weer iets donkerder. Of misschien wil je wel graag je grijze haren verbergen. Maar kun je je haar nou het beste door een kapper laten verven of kun je dit ook zelf doen?

Zeker weten de juiste kleur

Je haar door de kapper laten verven heeft vele voordelen. De kapper weet precies wat hij of zij doet en hierdoor is de kans klein dat de kleur niet goed lukt. Mocht dit toch gebeuren dan zal de kapper dit ook zelf weer herstellen. Daarnaast kan de kapper je advies geven over de kleur die het beste bij jou past. Het nadeel van je haar laten kleuren bij de kapper is dat het veel tijd kost en hierdoor erg duur is. Je moet het geld er dus wel voor over hebben.

Bespaar tijd en geld

Je haar zelf verven bespaart je een hoop geld. Je hoeft alleen maar de haarverf aan te schaffen en verder zijn er geen kosten. Vervolgens breng je de verf zelf thuis in, op een moment dat het jou goed uitkomt. Over de tijd hoef je je dus ook geen zorgen te maken. Een nadeel van je haar zelf verven is dat je geen professional bent. Je weet niet precies hoeveel verf je moet aanbrengen en de uiteindelijke kleur kan erg tegenvallen. Als de kleur erg tegenvalt moet je het weer opnieuw doen of moet je alsnog naar de kapper en hierdoor kost het je toch meer geld.

Welke haarverf gebruik je?

Er zijn verschillende soorten verf waar je je haar mee kunt verven. Je kunt kiezen voor semi-permanente verf. Deze verf zit maar tijdelijk in je haar en is er na een paar wasbeurten weer uit. Wil je de kleur graag langer behouden, dan moet je permanente verf gebruiken.  Ook zit er verschil tussen de ingrediënten van de verf. De ene verf is schadelijker voor het haar dan andere. Herbatint haarverf is een verf die minder schadelijk is doordat er zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten gebruikt worden. Als je je haar bij de kapper laat verven kun je daar informeren welke verf er gebruikt wordt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden