Niet iedereen zal er eerlijk over zijn, maar steeds meer mensen maken gebruik van een botoxbehandeling. En zeker niet alleen bij de vrouwen, maar ook onder de mannen wordt het steeds populairder voor nét dat beetje extra zelfvertrouwen.

Wat is botox?

Botox is een merknaam voor het medicijn botuline toxine, dit is een natuurlijk eiwit wat wordt geproduceerd door bepaalde bacteriën. Rimpels ontstaan door steeds herhaalde bewegingen van de spieren in bijvoorbeeld het gezicht. De stof botuline toxine zorgt er voor dat na een cosmetische ingreep de spieren iets verzwakken zodat rimpels weg vallen.

Botox kan worden gebruikt voor meerdere behandelingen, zo zijn er behandelingen tegen rimpels maar ook voor:

  • Het tegengaan van tandenknarsen
  • Het inperken van overmatig zweten
  • Het meer volume geven aan lippen

Wat gebeurd er tijdens de behandeling?

Botox is een vrij eenvoudige behandeling, maar voordat deze behandeling plaatsvindt, wordt er eerst tijdens een consult gekeken naar je gezondheid. Namelijk, niet iedereen is geschikt voor een botoxbehandeling. Dit kan vanwege bijvoorbeeld een bepaald medicijngebruik wat bijwerkingen geeft bij botox. Ook wordt er voor de behandeling een behandelplan gemaakt. Als dit allemaal rond is, krijg je de uiteindelijke behandeling die maar 10 minuten duurt.

Hoelang werkt een botox behandeling?

Botox werkt niet voor altijd, na de behandeling is het resultaat al snel zichtbaar binnen ongeveer 3 dagen. De botox zal  9 maanden werken en in verloop van tijd zal het resultaat dus afnemen. Als je het resultaat wil behouden dan moet je een nieuwe behandeling laten doen. Naarmate je meer botox gebruikt zal de tijd dat de botox werkt ook toenemen.

Zelf aan de botox?

Ben je nou van plan zelf een botox behandeling te laten doen controleer dan altijd even uw specialist. Het is erg belangrijk dat je behandeling door een specialist wordt uitgevoerd. Doe altijd goed onderzoek naar de verschillende praktijken en de recensies hiervan zodat je zeker weet dat je uiteindelijk een goed resultaat krijgt zonder problemen. Wil je zeker weten dat je aan een goed adres zit dan is botox-centrum Amsterdam een absolute aanrader!