Kapsalon alinea

Esthetische behandelingen bij de tandarts

Geplaatst op

Tegenwoordig zijn er veel oplossingen voor esthetische problemen aan het gebit. Denk daarbij aan verkleurde tanden en de positie van deze witte dingen die wellicht niet helemaal naar wens is. In deze blog gaan we je meer vertellen over esthetische behandelingen bij de tandarts. Ontdek hoe het zit door snel verder te lezen!

Is een esthetische behandeling naar?

Een esthetische of cosmetische behandeling is zeker niet naar. Je voelt geen pijn en de resultaten zijn fijn. Met een esthetische behandeling is het mogelijk om problemen op dit gebied aan het gebit op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan facings, dat zijn schildjes die je voor de tanden plaatst. Zo kan de kleur van het gebit en de stand van de tanden als het ware gecorrigeerd of gecamoufleerd worden. Deze schildjes zijn gemaakt van composiet of porselein. Daar kun je tussen kiezen, waarbij de eerste voordeliger qua prijs is dan de tweede. 

Tanden bleken, hoe gaat dat?

Het is fijn om je tanden te laten bleken wanneer je problemen hebt met de kleur van je tanden. Misschien vind je ze wel te geel? Dan kun je met een bleekhandeling een lichtere tint krijgen. De tandarts kan goed bepalen welke tint de tanden gaan krijgen. Zorg ervoor dat je een natuurlijke tint kiest. Hij of zij gaat met behulp van peroxide en een speciale lamp de bleekbehandeling doen. Thuis zou je ook een bleekbehandeling kunnen doen, dat doe je dan zelf, alleen dit raden wij niet aan. Omdat je zo niet in een gecontroleerde omgeving zit, en wanneer er iets fout gaat, het blijft toch peroxide in de mond, dan is er geen expert in de buurt. 

Conclusie

Wanneer je de beste resultaten wilt met bleekbehandeling, dan is het slim om dit door een tandarts te laten doen. Dit is ook de veiligste manier en de snelste. Zo sla je meerdere vliegen in één klap. Het is fijn om te weten dat er cosmetische of esthetische behandelingen zijn waarmee jij je gebit weer helemaal kunt krijgen zoals je het graag ziet. Dan voel je je beter misschien en zo kom je dan ook optimistischer op andere mensen over. Zeker iets om te overwegen als je er al lange tijd mee zit. Wil je meer weten over esthetische behandelingen bij de tandarts, neem dan contact op met tandartsutrecht.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden