Kapsalon alinea

5 verjongende, betaalbare behandelingen

Geplaatst op

40 is misschien het nieuwe 20, maar als het gaat om de huid, tikt de klok nog steeds. Fijne lijntjes, bruine vlekken en rimpels kunnen tevoorschijn komen, waardoor je gezicht geheimen weggeeft over je leeftijd. Gelukkig is het makkelijker dan ooit om er zo jong uit te zien als je je voelt. Traditionele plastische chirurgieprocedures zoals facelifts en wenkbrauwliften kunnen wonderen doen om je uiterlijk te verbeteren, maar als je op zoek bent naar meer betaalbare alternatieven, of als de oudersomverschijnselen nog maar net beginnen en niet noodzakelijkerwijs de inzet van een facelift vereisen, zijn er alternatieve behandelingen mogelijk.

 

Haarpigmentatie

In plaats van een ingrijpende haartransplantatie bieden verschillende haarklinieken tegenwoordig ook haarpigmentatie aan. Dit zorgt voor een optische verbetering van de dichtheid van het haar, zowel bij vrouwen als mannen. De pigmentatie wordt op de hoofdhuid aangebracht, waardoor de haarbos voller lijkt. De behandeling is wel alleen geschikt voor donkere haartypes.

 

Botox

Botox (een gezuiverd eiwit dat is afgeleid van het botulinetoxine) wordt gebruikt om een gladder uitziende wenkbrauw te produceren. De stof wordt via kleine injecties direct in de spier gespoten. Als de zenuwen worden verminderd, wordt de spierbeweging verminderd tot de gezichtslijnen beginnen te vervagen. Botox is effectief bij matige tot ernstige plooien, maar het biedt geen permanente oplossing. De behandeling moet meestal om de 3-4 maanden worden herhaald om te voorkomen dat de lijntjes terugkomen.

 

Peeling

Chemische peelings worden vaak gebruikt in combinatie met gezichtschirurgie en werken vrij goed op zichzelf om schade aan de zon, rimpels, fijne lijntjes en zelfs acne littekens te verbeteren. Schillen bevatten één of een combinatie van melkzuur, glycolzuur, salicylzuur of alfahydroxyzuur om de dode huid te verwijderen en de huidskleur te verbeteren.

 

Injectables

Als je onmiddellijk resultaten wilt zien, overweeg dan een behandeling met injectables. Ook wel “zachte weefselvullers” genoemd, worden injecteerbare behandelingen direct onder het huidoppervlak gebruikt om veelvoorkomende rimpelzones zoals de fronsrimpels, lachrimpels en zelfs lippen glad te strijken. Populaire injectables zijn Radiesse, Restylane, Perlane en JUVEDERM (op basis van hyaluronzuur).

 

Handlift

Onze handen worden vaak mishandeld en de resulterende droge huid, rimpels en zonnevlekken zijn een duidelijke indicatie over onze leeftijd. Als onze gezichten verjongd kunnen worden, waarom zouden onze handen dan niet verbeterd kunnen worden? Sommige plastisch chirurgen gebruiken een combinatie van peeling en zachte weefselvuller of een vetinjecteerbare behandeling om verouderende handen te revitaliseren. De chemische peeling verzacht de huid en elimineert bruine vlekken en vervolgens wordt er een vulmiddel in de handen onder de huid geïnjecteerd, waardoor ze er jonger en rimpelvrijer uitzien.

 

Minimaal invasieve behandelingen kunnen een betaalbaar en effectief alternatief zijn voor plastische chirurgie procedures, maar zorg is nodig bij het kiezen van de juiste behandelaar. Spa’s in het hele land bieden chemische peelings en injecties als onderdeel van hun servicemenu, maar hun opleiding en kennis van het product en technische expertise, indien aanwezig, is vaak onbekend. Doe onderzoek naar zorgverleners en zorg ervoor dat ze gecertificeerd zijn in een specialisme voordat je verder gaat met een van deze diensten.

Gerelateerde berichten

Een gids voor stijlvolle herentruien voor alle seizoenen

Een gids voor stijlvolle herentruien voor alle seizoenen Truien zijn een essentieel onderdeel van de garderobe van elke man. Ze bieden niet alleen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden